Tips til Bor i Danmark

Posted on september 22, 2015 By

1. Lær dansk – Hvis du flytter til Danmark permanent, fokusere på at lære dansk så hurtigt som muligt. De fleste af de danskere, især i de større byer taler engelsk på et højt niveau, men er vigtigt at lære dansk for fuldt ud at integrere. Når du kan tale det lokale sprog, vil du finde det meget lettere at organisere dit liv, få venner, og til at finde et job. Universiteter og private organisationer tilbyder en bred vifte af danske sprogkurser, og mange af disse kurser, der tilbydes af de lokale kommuner er gratis.

Rajarshi MITRA – 2015

2. Planlæg din økonomi – Leveomkostningerne i Danmark er generelt højere end i England, så det er en god idé at lave detaljerede planer for din økonomi, før du flytter til landet. Løn er høje, så hvis du er flyttet til professionelle grunde, bør dette ikke være et problem, men det anbefales at planlægge, hvis du ikke har sikret et job endnu.

3. Få dit CPR-kort så hurtigt som muligt – Det CPR-nummer er et personligt ID-nummer, som du får brug for at arbejde i Danmark og bruge sundhedssystemet. Du kan få et CPR-kort ved registreringen kontor civile, og du får brug for en opholdstilladelse, og et id for at opnå det.

4. Køb en cykel – København er en af de mest cykelvenlige byer i verden, og har en omfattende og velstruktureret af cykelstier. Omkring 35% af borgerne i København ride deres cykler hver dag, pendling til arbejde eller skole, da det er en billig, effektiv og sikker måde at komme rundt i byen. Cykling er også en ideel måde at rejse i Danmark, og landet har over 10.000 km naturskønne cykelruter.

5. Udforsk Københavns restauranter-Mens danske køkken måske ikke være så berømt som fransk, København er hjemsted for nogle af verdens bedste restauranter. Steder som Noma eller Geranium har gjort København et af de centre for gourmetrestauranter, og Københavns restauranter har flere Michelin-stjerner end nogen anden skandinavisk by.

6. Gør dig bekendt med dit lokale område – Udforsk dit lokalområde så grundigt som du kan, besøge lokale butikker, og finde ud af så meget om lokale faciliteter, som du kan. Jo mere du ved om dit område, jo hurtigere vil du føle sig hjemme.

7. Få Forsikring – Danmark har et stærkt socialt sikringssystem, men det kan også være nyttigt at få frivillig forsikring arbejdsløshed. Ligeledes anbefales det at få et hjem eller lejer forsikring, da det er relativt billigt og kan være meget praktisk i tilfælde af uventede problemer.

8. Vær opmærksom på de kulturelle forskelle – at vænne sig til den anderledes kultur er altid afgørende, når man bevæger sig i udlandet. Nogle vil måske sige, at mange danske mennesker synes uvenlig i starten, men ved at lære sproget, og som har en åben holdning vil du ikke finde det svært at møde nye mennesker.

9. Udforsk Danmark – Uanset om du rejser med bil, tog, færge eller cykel, er der smukke landskaber at udforske i Danmark, med fantastiske strande, frodige skove og historiske byer.

Canada Rejser


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *